Hamnens är nu stängd för säsongen 2020!

Vi var cirka 50 personer som slöt upp på lördagen för att se till att hamnen blir iordning för vintern. El och vatten kopplades bort på bryggorna och landgångarna lades på innersta bryggdelen, samt denna ankrades ut omlott på mellersta bryggdelen. Allt enligt rutin från tidigare år. Brygga 5 lät vi vara öppen ytterligare några veckor (mer om det nedan).

Det hans även med att röja sly längs kanten mot land och också delvis ute på pirarna. Till det så sattes skyltar iordning för vår parkering på de nyanskaffade stolparna och betonggrisarna.

Lördagen bjöd på vackert väder så vi kunde fika och grilla korv i höstsolen. Det var några trevliga timmar med bra resultat och social (distanserad) tillvaro. Nedan ser vi några bilder tagna från dagen.

Brygga 5 är öppen ett par vekor till så att ni som vill ha i båten ett tag till har någonstans att lägga till. Plats är fritt så ni får ta den som är ledig och passar er. Ni som använder er av bryggan får också tillsammans med hamnfogden Björn se till att den stängs för vintern. Anmäl dig till honom på hans epost bjoern.lundqvist@gmail.com.

Samling inför dagens arbete
Stängning av brygga 4
Röjning och ihopsamling av sly vid brygga 3
Stängning av brygga 1
Röjning av sly på norra piren
Har man stakat ut med byggan och knutit fast den, då får man vackert vänta på att bli upphämtad med båt
Iordningställande av eld för grillning
”Gamle” hamnfogden har varit med tidigare vid öppnande och stängning
Förhoppningsvis mer ordning och reda på bilparkeringen genom uppsatta skyltar
Fika och korv efter utfört arbete

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.